בעיה בדרכי עיכול ופחד מבדיקות דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/09/2013 | 19:59 | מאת: איימי

הבן שלי בן 19, ירד כ 8-9 ק"ג במשקל במספר חודשים, ללא דיאטה. סובל מכאבי בטן קבועים. אחרי אוכל נכנס מיד לשירותים. כאבים חזקים ותכיפות כניסה לשירותים גדלה אחרי מאכלים כגון מאפים, פסטה, פיצה וכדומה. לא מוכן בשום פנים ואופן לבצע בדיקות דם!!!! האם יש דרך לאבחן בעיות בדרכי העיכול (צליאק??) פרט לבדיקות דם? תודה.

22/09/2013 | 11:25 | מאת: דינה

היי, אני לא בטוחה שיש דרך נוספת לבדיקה וודאית של צליאק חוץ מבדיקות דם, אבל אפשר בתור התחלה להפסיק לאכול מוצרים שמכילים גלוטן ולראות אם הוא מרגיש יותר טוב. אם יש שינוי במצב, כנראה שמדובר ברגישות. אם עדיין יש בעיות בעיכול, כדאי לתת לו לקחת אנזימי עיכול (של סופהרב) עם כל ארוחה. זה עוזר מאוד למערכת העיכול לעבוד טוב יותר וגם מפחית אלרגיות למזון. העיקר להתחיל לטפל, לפני שיצוצו עוד בעיות מעבר לירידה הגדולה במשקל. בהצלחה!

22/09/2013 | 21:35 | מאת: איימי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול