רפלוקס?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/09/2013 | 09:31 | מאת: אריאלה

אני בת 61. מזה כשנה סובלת מבעיה הקשורה כנראה לדרכי העיכול. מספר דקות לאחר ארוחת הבוקר, ללא כל קשר למזון ולכמות שצרכתי (בד'כ ארוחה קלה, 2 פרוסות לחם או דגני בוקר), יש הצטברות של גושי ליחה בצבע לבן. עד שהגושים אינם נפלטים החוצה דרך הקאה אינני נרגעת. זה קורה בצורה קלה יותר גם בשאר הארוחות אך אז בנוסף, המזון שנצרך עולה כלפי מעלה בדרך כלל בלי הקאה. אני באופן קבוע מכחכחת בגרון בעיקר בצידו השמאלי. בחודש האחרון יש החמרה משמעותית. בדיקת אלרגיה קבעה כי אני רגישה לקרדית האבק בצורה קשה. בוצעה קולונוסקופיה ובדיקה לחיידק הליקובקטר בנשיפה ללא ממצאים פתלוגיים בשתי הבדיקות. מעבר לכך אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס שמאוזנת תרופתית. מזה כחודשיים אני לוקחת אומפרדקס פעם ביום על קיבה ריקה אך השינוי, אם בכלל, הוא מינורי. נקבעה לי בדיקת גסטרו רק לעוד חודשיים. מאחר והמצב רק מחמיר, אודה לך אם על סמך המידע שמסרתי, זאת הבדיקה האמורה לתת מענה למצבי. האם ייתכנו גורמים אחרים היכולים להסביר את מצבי ואם כן, אילו בדיקות צריך לבצע על מנת לאשש או לשלול. להתייחסותך אודה

גסטרוסקופיה יכולה לענות על בעייתך. ייתכן ויראו שיש חומצה שעולה שגורמת לשיעול. מה שנקרא רפלוקס. אבל לבינתיים אני מציעה שתעלי את מינון האומפרדקס לפעמיים ביום, בוקר וערב, חצי שעה לפני האוכל. אם לוקחים את הכדור ולא אוכלים משהו 20 דקות עד חצי שעה אחרי, הכדור לא עובד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול