כאבי בטן במשך כחצי שנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2013 | 19:10 | מאת: פולה

בחצי השנה האחרונה אני סובלת מכאבי בטן חזקים שבאים והולכים, שלשולים לא פוסקים, הקאות ובחילות. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות וב4 חודשים האחרונים מחכה לתור לגסטרולוג. רציתי לדעת מה אוכל לעשות כרגע כדי להפחית קצת את הכאבים עד שאפגוש מומחה. שמעתי על דיאטת FODMAP, האם זה יעזור? תודה רבה!

דיאטת FODMAP היא דיאטה שמתאימה לחולי: תסמונת מעי רגיש. מכיוון שעדיין לא היית בבירור ומכיוון שאת מדברת על ארועי שילשול זה חצי שנה, ייתכן והאבחנה שלך היא לא תסמונת מעי רגיש אלא מחלה אחרת ולכן איני חושבת שכדאי שתעלי על דיאטת FODMAP ללא בחנה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול