נפיחות גדולה וכובד בבטן אחרי ארוחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/09/2013 | 20:37 | מאת: סבטלנה

שלום רב כ-1.5 אני סובלת מנפיחות הבטן אחרי האוכל.יש לי בטן כגדולה כאילו אני בהריון חודש 4-5. הרופא אמר שזה גזים ואין חשד לאליקובקטר. אך מצב הולך ומחמיר. שמתי לב שאחרי ארוחות בשריות ודגים יש כובד מאד גדול בבטן שעובר כעבור 1-1.5. אז משתדלת לא לאכול את זה. טופלתי הרבה באנטיביאוטיקות לדלקת השתן וכמובן זה גם החמיר את מצבי. מיואשת לגמרי. שתיתי כל מיני צמחים להקלה.רופא אמר לשתות פחם ולנסות להימנה ממוצרי חלב. מי מה נובעות הבעיות איזו בדיקות עלי לעשות תודה על תשובות

פחם זה נכון. בנוסף חשוב להימנע גם מקטניות - כרובית, ברוקולי, חומוס, טחינה. וכו'. ממליצה לפנות לדיאטנית שתגיד לך על מזונות ללא גזים. כמו כן לבצע תבחין נשיפה לאי סבילות ללקטוז בצורה מסודרת כדי לדעת באופן רשמי האם יש רגישות למוצרי חלב או לא. כדי לדעת אם להימנע מהם או לא.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול