עדי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/09/2013 | 17:24 | מאת: סטרואידים ופוליו

שלום רב, האם יש חשש בלקיחת בודזון 9 מ"ג ליום לחודשיים הקרובים בשל מגיפת הפוליו? תודה.

מה הכוונה ל"מגיפת הפוליו"? אם הכוונה היא איך להתנהל מבחינת חיסון לילדים (המבוגרים כבר מחוסנים, ולא אמורים להיחסן במבצע החיסונים הנוכחי), התשובה היא זו: להבדיל מפרדניזון - בודיזון הוא סטרטאיד שמתפרק כמעט לחלוטין (מעל 90-95%) מיד לאחר ספיגתו במעי - עוד בטרם מספיק להשפיע על מערכת חיסונית. הוא אינו נחשב לתרופה מדכא מערכת חיסונית ואינו מהווה סכנה לנחשפים לוירוסים למיניהם - כולל הזן המוחלש של הפוליו המשמש לחיסון - לכן, לא אמורה להיות סכנה מיוחדת בחיסון.

11/09/2013 | 21:30 | מאת: עדי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול