ראקציה של ראפאסל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/09/2013 | 13:37 | מאת: אלברט

בה שלום הנני נטל 4 גרם של ראפאסל ביום מזה חודשיים.יום אחד שהטלתי מימי בשירותים , מיד במגעו עם המיים הפך השתן לכהה ביותר(בעיני זה נראה שחור). מיד רמתי לרופאת המשפחה ותוך יום בצעתי גם בדיקת דם גם בדיקת שתן וגם אולטרה סאונד כליות ,וברוך השם הבדיקות היו תקינות. התחלתי לעקוב אחרי כל הטלת שתן והכל נראה סביר,ואז יום אחד שוב זה קרה בשירותים בביתי, לא הבנתי מה קורה .ואז היתה לי איזו ההארה. מסתבר שאשתי נקתה את השירותים בחומר חיטוי חריף(אקונומיקה ואבקת רם) והסתבר שגם בפעם הראשונה שזה קרה ,זה היה לאחר ניקוי השירותים בחומרים אלה. בנוסף ,בפעם השניה שזה קרה לי, עצרתי באמצע הטלת מימי ונגשתי לשירותי השניים שלנו שעדייו לא הוכנס אליהם חומר חיטוי,ושם הכל היה בסדר. שאלתי היא באם לחומר הפעיל ב ראפאסל יש ראקציה עם חומרים מאין אקונומיקה או אבקת רם?. אודה על תשובתכם. שנה טובה וגמר חתימה טובה

ראקציית צבע במגע של שתן עם מי אסלה במטופלים במזלמין על כל סוגיו (רפאסל, אסאקול, פנטאזה, ליאלדה) מדווחת לא מעט אנשים בפוסטים. ככל הנראה, לא מדובר בתופעה שכיחה מוזר, אך אין איזכור לתופעה באלוני מידע של אף אחת מהתרופות הנ"ל לא ברור מה הגורם: חומציות שונה בין חומרי ניקוי? חימצון התרופה המופרשת על ידי חומרי הניקוי? 90-95% מהתרופה כלל לא נספגת (מופרשת בצואה ולא מגיעה לשתן) - אולי זאת הסיבה לכך שהתופעה היא נדירה יחסית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול