שאלה לגבי יציאות במצבי מתח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/09/2013 | 13:32 | מאת: שי

שלום, אני בן 23 ונמצא לפני תחילת לימודים אקדמאיים. אני בחור שלפעמים מאוד לחוץ במיוחד משינויים ודברים חדשים, אני ביישן גם. כבר הרבה שנים לפני שינויים גדולים או לפני מפגשים חברתיים או כל אירוע לא שגרתי אני מתעורר הפוך בבוקר אני מרגיש שכל האזור בבטן שלי לחוץ כאילו שבמהלך השינה התקפלתי לכדור. ובטן לא רגועה במיוחד בבוקר עד אחרי היציאה שבאה או אחרי יציאה נוספת ואז אני נרגע, או שהרגיעה באה אחרי האירוע, מאין תחושת שיחרור. יש לציין שכבר מספר שנים אני עוסק בספורט ואוכל בריא מספר ארוחות ביום. אך למרות זאת האירועים האלה לא חלפו. זה בעיקר בבוקר זה מציק לי, כי אני חייב תמיד לקחת איזה שעה מראש לפני כל אירוע בבוקר כדי לבצע את היציאות וכדי להתאזן. אני חושב שזה מאוד קשור לזה שאני ביישן, הייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי שעזר אבל לא לגמריי. אולי ובכלל אף פעם לא בדקתי את זה אני סובל ממעי רגיז?.. כמו כן יש לציין אם זה בוקר שגרתי שאני לא יוצא מהבית ומתעורר בכיף שלי אני בנאדם רגיל לחלוטין וכל הדברים האלה לא מעניינים אותי בכלל. יציאה אחת מקסימום ותקינה לחלוטין. בכלל כל מתח או לחץ ממשהו גורם לי כאבים באזור הבטן, הבטן מתחילה לגעוש, כאילו הרגש של פחד או לחץ מכניס את הבטן לבלאגן. מה לעשות כדי לשפר את המצב.

11/09/2013 | 18:44 | מאת: חיים

שלום, הבעיה שלך היא לא חריגה במיוחד, יש הרבה אנשים שמצבי לחץ שונים משפיעים על התחושה הפיזית שלהם, ולפעמים גם על אופן היציאות. אתה מודע לבעיה שלך וזה חלק גדול מהעניין, תשתדל לשמור על רוגע ועל ביטחון בעצמך. כדי לעזור ליציאות ולתחושת שחרור תקפיד לשתות הרבה מים במהלך היום, ואתה יכול להעזר גם באנזימי עיכול (כמו של סופהרב), לוקחים את זה עם הארוחה וזה מאוד מקל..שיהיה לך בהצלחה, וגם בלימודים!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול