שואלת שוב, בבקשה עזרה!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/09/2013 | 12:38 | מאת: מעי רגיז

אחרי שעברתי את כל הבדיקות והכל יצא תקין הובחנתי כסובלת ממעי רגיז עם פעילות מוגברת של מערכת העיכול- שלשולים כל שבועיים בערך. הרופאה המליצה לי לקחת בנפייבר באופן קבוע וכדורי פחם בימים בהם אני סובלת משלשול. המליצה לא להשתמש בתרופות כמו סטופ איט. האם בנפייבר לא עושה ההפך (לטיפול בעצירות) ויגרום לי ליותר שלשולים? מה זה הכדורי פחם האלו? מה הם עושים בידיוק והאם יש להם תופעות לוואי? האם יש לך המלצות נוספות לתוספים טבעיים שאולי עשויים לעזור לי? מה עמדתך לגבי הומאפאתיה, זה באמת עוזר? תודה

בנפייבר מסדיר פעילות מעיים. אם יש נטייה לשלשול אולי אפשר להפסיק בנאפייבר. לגבי פחם - סופח את הגזים העודפים שגורמים לכאב הבטן . אפשר לנסות פרוביוטיקה ואנזימי עיכול . לגבי רפןאה משלימה - למה לא? איפה שרפואה קונבנציוןלית נכשלה בהחלט מומלץ לנסות אלטרנטיבי

09/09/2013 | 06:44 | מאת: מעי רגיז

לא התחלתי בנפייבר. הרופאה אמרה לי להתחיל בטענה שזה מסדר את פעילות המעי ולכן יסדר גם את השלשולים. אז אתה אומר שזה לא נכון? שהוא יכול דווקא לגרום לשלשולים? לא לקחת את זה בכלל? את הפרוביוטיקה והאנזימי עיכול אני צריכה לקחת באופן קבוע או רק ביצים בהם אני סובלת משלשול? איפה אני קונה כאלה? איך הם נקראים? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול