האם תמיד יש חומציות בקיבה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/09/2013 | 10:26 | מאת: נועה

האם תמיד יש חומצות בקיבה? כשאני מתעוררת בבוקר אני חווה עליה של חומצה מן הקיבה אל הפה, אני יודעת שזה לכשעצמו אינו תקין אך השאלה שלי האם זה תקין שיהיו חומצות בקיבה גם כשהיא ריקה? שאלה נוספת, האם הקיבה מפרישה חומצה על מנת לעכל כל סוג של מזון או רק חלבונים? אם אני חווה עליה של חומצה לאחר אכילת מזון שהוא פחממיתי ברובו המוחלט (בטטה, פירות) האם זה הגיוני או שמדובר בהפרשת חומצה לא תקינה? תודה.

קיבה בריאה מפרישה חומצה כל הזמן לכל סוגי המזון ולא רק חלבונים והPH בקיבה חומצי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול