דיאטה לדיברטיקולוס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/08/2013 | 13:51 | מאת: יעקב שמיר

לפני שנים רבות סבלתי מלחצים בבטן והתכווצויות מכאיבות ואובחנתי כחולה דיברטיקולוס. הרופא הסביר לי שאין אפשרות לרפא ולהחזיר את המצב לקדמותו. יחד עם זאת נאמר לי שאם הכאבים יחזרו עלי למהר לבית חולים לטיפול. כמו כן, המליץ הרופא לפני לאכול אוכל רב-סיבים. אני אוהב מאוד ירקות ופירות ולארוחת בוקר הנני אוכל שלוש כפות סובין חיטה (ללא כל תערובת סוכר או גרנולה) תוך שאני מערב את הסובין ביוגורט. לשמחתי דיאטה זאת היטיבה עמדי מאוד והכאבים לא חזרו מאז. לאחרונה אין להשיג יותר סובין של חיטה ונסיתי במקומם סובין של שבולת שועל. האם מצרך זה יעיל בדומה לסובין של חיטה. שמתי לב לכך שאני מרבה בהפרשת שתן. אודה לכם עבור תשובתכם בנידון. בתודה ובברכה י. שמיר

ההמלצה לאכול סיבים נובעת ממטרה אחת - מניעת עצירות. כי אז לא תיתקע צואה בסעיפים (דיברטיקולים) ולא תהיה דלקת - דיברטיקוליטיס. מבחינתו אין זה משנה האם מדובר בסובין חיטה או שיבולת שועל. אכן נראה צרוף מקרים שיש לך יותר הגברת שתן. בכל מקרה לא חייבים סובין בכלל. אפשר לקבל סיבים מפירות וירקות בלבד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול