דלקת מיקרוסקופית בתריסריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/08/2013 | 14:24 | מאת: אושר

צהריים טובים, אני בת 21 ומזה כ6 שנים סובלת מכאסי בטן עזים ושלשולים לסירוגין. עברתי בדיקות מקיפות, צילומים, קולונוסקופיות וגסטרוסקופיות, וידאו קפסולה ועוד ולא נצפה דבר.. לפני כחודשיים ביצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה חוזרות ונלקחה ביופסיה. בבדיקה עצמה הכל נראה תקין אך בביופסיה נראתה דלקת מיקרוסקופית בתריסריון, המתאימה לפרופיל של צליאק. ביצעתי מס' רב של סרולוגיות לצליאק והכל שלילי. אני מתייעצת עם פרופ' ידוע במקצוע הגסטרו והוא כמעט בטוח שלא מדובר בצליאק אך המליץ לעבור בדיקה נוזפת לסרולוגיה לצליאק ולנסות במשך 3 חודשים דיאטה דלת גלוטן... האם יש טעם בדיאטה זו? האם יש אופציה אחרת ממה הדלקת נובעת? הוא ציין שהדלקת אינה ספציפית כלל. אודה מאוד על תשובתך, תודה מראש

בשלב זה אני ממליצה על בדיקת סיווג רקמות שיכולה לפחות לשלול בוודאות צליאק או לתמוך בצליאק ולכן זה השלב לפני הדיאטה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול