אבחון ציליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/08/2013 | 10:20 | מאת: אני

עשיתי בדיקה לאבחון המחלה כאשר ערכי הייחוס הם 0-27 וכאשר גבולי מוגדר כ 23-27. התוצאה שלי היא 2 U/ml. את הבדיקות שלחתי ליחידה רפואית תעופתית (כחלק מבדיקות שגרה לטיס) הרופא הצבאי טען שתוצאות הבדיקה גבוליות, למרות שרופאת המשפחה טוענת שהן תקינות. אשמח לקבל חוות דעת.

אנא רשמי איזה נוגדנים לצליאק נלקחו. יש כל מיני. וגם עבור אותה בדיקה, יש ערכים שונים לכל מעבדה. בכל מקרה בימינו האבחנה של הצליאק היא עדיין רק לפי ביופסיה. לא נראה לי שגם אם התשובה גבולית ניתן להסיק שאת לוקה בצליאק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול