צרבות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/08/2013 | 12:20 | מאת: איה

שלום בת 52, סובלת מזה כ 3 חודשים מצרבות, כמעט כל הזמן למשך התקופה, בבדיקת גסטרו שעשיתי יצא לי בקע סרעפתי גולש קטן של 2 ס"מ, לקחתי אומפרדקס 20 מ"ג שתים ביום ללא שיפור, הרופא החליף לי ל לנסופרזול 30 מ"ג פעמיים ביום, ללא שיפור, כעת אני לוקחת מזה שבועיים קונטרולוק 40 מ"ג, אך הצרבות ממשיכות רגיל, לא שותה קפה ולא אוכלת מטוגן, גם שאני קמה בבוקר יש לי צרבת, לפני שאכלתי משהו, מה אני יכולה עוד לעשות? הרופא אמר לי שאין יותר כדורים לצרבת שאפשר לקחת, ואולי אצטרך לעשות בדיקה בה מכניסים צינורית דרך האף, לבדוק פעילות הושט, בבקשה דעתכם? תודה רבה

הרופא צודק . לא ברור האם יש לך הבאמת רפלוקס חומצי ולכן צריך לעשות לך PH מטריה בושט .

11/08/2013 | 17:29 | מאת: הדסה

אני גם סובלת מצרבות באופן קבוע. התחלתי לפני חצי שנה בערך להשתמש בטבליות אנזימים למציצה של סולגאר וזה ממש מקל. הצרבות לא נעלמו לחלוטין אבל השיפור משמעותי. גם אם עדיין לא אובחן שורש הבעיה זה תוסף טבעי ולכן אין חשש סתם להעמיס תרופות כימיות. נסי להתייעץ עם נטורופת. רק בריאות

15/09/2013 | 19:36 | מאת: תמר

אני בת 32, מזה 3 שנים סבלתי מדי פעם מצרבות, לפני שנה זה החמיר כי בגלל העבודה שלי שתתי המון קפה וגם עישנתי יותר לכן התחלתי ליטול לוסק והכל נעלם לגמרי!!!! המשכתי עם לוסק במשך כמעט שנה אבל..... ביום בהיר אחד החלטתי להפסיק לעשן והתחלתי לקחת צמפיקס והתחלתי להרגיש שוב צרבת עזה, הכפלתי מינון של לוסק ללא הטבה, לאחר מכן לקחתי פי 3 ללא הטבה. לאחר מכן החלפתי לנקסיום ללא הטבה, ואחר כך לקונטרולוק. הפסקתי גם עם צמפיקס אך הצרבת הופיעה כל יום במשך 90 אחוז מיממה. מיותר לציין שלקחתי בו זמנית את כל התרופות לצרבת ללא מרשם- רנין, גביסקון ועוד- ללא הטבה. בנוסף הרגשתי שזו צרבת מעט שונה ממה שהייתי רגילה. יותר שורף בגרון, ובעיקר כל התרופות נוגדות חומציות לא עוזרות. עשיתי גסטרוסקופיה, לא היה לי כיב, לא הייתה דלקת בוושט, לא הליקובקטר. מה שנמצא שבר שרעפתי קטן. הרופא רשם לי נקסיום 40 וביקורת עוד חודש. כמובן שאני ממשיכה לסבול מצרבות קשות כל יום. אולי יש לי non acidic reflux האם יש למישהו ניסיון עם זה??? אולי בקלופן? מוטיליום? את גביסקון אדבנס אני מתכוונת לקנות מחר בסופרפארם אני מאויישת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול