קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/08/2013 | 17:46 | מאת: אופיר

בוצעה לי בדיקת קולונוסקופיה אך מכיון שהמעי מפותל הגיעו רק עד לחצי ולא המשיכו .הרופא ממליץ על וירטואלי c.t ,מכיון שזה כרוך שוב בהכנה ברצוני לשאול האם לא עדיף לעשות זאת עם קפסולת הודאו.מאד מודאג ורוצה לדעת שהכל בסדר,אך רוצה לדעת מהי האפשרות הטובה ביותר להמשך הבדיקה ולא חשוב העלויות.

ראשית, מה מחפשים? קפסולה של מעי גס קיימת בפיתוח, נבדקה (כולל אצלינו) ונמצאה יעילה מאוד - אך היא טרם אושרה ע"י משרד הבריאות ולכן לא זמינה לשימוש (גם לא באופן פרטי). אגב, ההכנה לקפסולה קשה הרבה יותר מזו של קולונוסקופיה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול