הליקובקטור פילורי מדבק בנשיקה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/08/2013 | 16:03 | מאת: מירי

שלום יש לי הליקובקטור פילורי.. ורציתי לדעת האם אפשר להדביק את החבר שלי בו באמצעות נשיקה?

05/08/2013 | 23:05 | מאת: מישהי

לכולנו יש את החיידק בגוף, אבל רק אם הוא מתרבה מעל כמות מסויימת הוא מתחיל להזיק. גם לחבר שלך יש אותו, אם הוא יאכל בריא, בלי לחם לבן ושמרים ופחמימות ריקות, סביר שהחיידק לא יתרבה.

החיידק לא נמצא אצל כולנו אלא רק אצל חלקנו ועובר באוכל ומיים בדרך כלל בילדות. אפשר להידבק במגע קרוב ולכן יש אותו יותר במשפחות. ואין קשר לתזונה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול