כאבים בקיבה ובחזה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/08/2013 | 22:15 | מאת: אברהם

שלום לכולם. אני בן 34, בריא בד"כ , משנת 2006 בערך אני סובל מהמעיים, ומאז הפנמתי שיש סוגים מסוימים של תזונה שלא עושים לי טוב... ואני משתדל להימנע מדברים מסוימים כגון מוצרי חלב (סחבק רגיש ללקטוז) , אלכוהול, חריף, ועוד.. אפשר לומר שחוץ מימים בודדים עם שינוי במצב הרוח של המעיים שלי די היה בסדר :) .. ולאחרונה, לפני כ10 חודשים החלו לי מיחושים באזור החזה- תחושה של התפוצצויות של בועות (גזים), תחושה של לחץ, ותחושה של "כאילו מישהו לש לך איברים" בתוך הבטן העליונה/החזה... עברתי בדיקות רבות הקשורות בתפקוד הלב. את הבדיקות עברתי בהצלחה :) אבל התחושה הלא נעימה ממשיכה. פרופסור בתחום הלב (שלא נציין את שמו), בדק אותי והביע דעתו שהבעיה נובעת מהקיבה.. ציינתי בפניו שאכן ב2006-2007 סבלתי מחברנו הליקובקטר פילורי. ונטלתי בתקופתו טיפול אנטיביוטי משולש. כעת הפרופסור המליץ לי ליטול אומפרדקס אחד בכל יום חצי שעה לפני האוכל. בכל אופן, ניסיון של שבוע עם אומפרדקס לא פתר את הבעיה. בשבועיים האחרונים תחושת הכאב בקיבה ובוושט הלכה והתעצמה לרמות מוגזמות. זה ממש מקפל אותי. זה קורה גם כשאני רעב, גם כשאני אחרי אוכל, ולעיתים כשאני אוכל אני ממש מרגיש את האוכל יורד בוושט התחתונה ומכאיב לי. לאחר התייעצות עם רופא גסטרו עברתי בדיקת גסטרוסקופיה לפני מספר ימים, זה היה אצל אחד מהדוקטורים הנחמדים מהפורום :) . ולשמחתי, בבדיקה לא נמצא כלום... , אך זה מעט מתסכל שיש לך בעיה ולא מוצאים את מקורה.. בכל אופן, נלקחה ביופסיה שתשובתה בעוד חודש.. שאלותיי: 1. ראשית, האם באמת יש טעם להמתין לתוצאות? רופאת המשפחה אמרה לי שאם לא ראו כלום בדיקה אז כנראה שאין לי כלום (אבל בלי להעליב- היא לא גסטרואנטרולוגית)... 2. האם יש כיוונים נוספים שבאפשרותי לבדוק? 3. ובנוסף, האם בבדיקת גסטרוסקופיה בודקים כל מקרה אפשרות של בקע סרעפתי? בתודה מראש אברהם

04/08/2013 | 07:36 | מאת: מלי

שלום רב האמת שמשום מה יש לי אותה בעיה כבר שנים ועשו לי כמה בדיקות וגם לא מוצאים כלום לצערי זה מתסכל

04/08/2013 | 08:44 | מאת: מיכל

עם אותה בעיה - ממליצה לך על שני דברים: 1. להקלה על הסימפטומים - לוסק, אם אומפרדקס לא עוזר עוברים ללוסק, משום מה הוא הרבה יותר יעיל (אבל צריך להיזהר איתו כי הוא פוגע בספיגת ויטמינים ומינרלים, אז לא באופן קבוע). 2. רפואה משלימה - התופעה היא פסיכולוגית. זה נקרא קיבה רגיזה, וכמו מעי רגיז, היא רגישה ללחץ, מתח וחבריהם. אז שיאצו, דיקור, דמיון מודרך, ביו-פידבק, מה שעובד בשבילך... נשימות.. אצלי זה הדבר היחיד שעזר אחרי 7 שנים של סיוט מתמשך. זה פשוט הפסיק את הכאב. היום גם בלי הטיפולים המשלימים אין לי יותר את ההתקפים האלה. חבל על כל הטרטור הזה שאתה עובר. אם גסטרוסקופיה תקינה - אין מה לחפור יותר, זה סתם מתסכל. והרופאים היום פוחדים להגיד שזה נפשי, לקח לי המון זמן עד שהגעתי לד"ר דיקמן והוא היחיד שהעלה את האפשרות שזה נפשי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול