אבני כיס מרה סימפטומטיות, מעי רגיז או תופעה אחרת?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/07/2013 | 21:25 | מאת: טל

שלום רב, בשבוע שעבר חוויתי את הסימפטומים הבאים: 1. כאב בצד שמאל של הבטן (מעין לחץ או התכווצות). 2. כאב בצד ימין של הבטן (כנ"ל). 3. שינוי ביציאות (יום של עצירות, יום של יציאות מוגברות, שלשול קל). 4. כאב בגב. 5. גיהוקים וגזים מוגברים. לא היו לי בחילות, הקאות או צמרמורות כלשהן. בעקבות שינוי תפריט לתפריט דל שומן, הכאבים כמעט נעלמו, אך עדיין יש שיהוקים, גזים ומעט שינוי ביציאות. נשלחתי לבדיקות דם כלליות ותפקודי כבד - התוצאות היו תקינות. אין ממצאים המצביעים על דלקת. באולטרהסאונד נראות אבני כיס מרה קטנות ודינמיות. יתר האיברים הפנימיים נראו תקינים. כירורג מומחה קבע שמדובר באבני כיס מרה סימפטומטיות והמליץ לפנות לניתוח לכריתת כיס המרה. שאלתי היא: אני מבין שאבחנת הכירורג מספקת הסבר סביר לסימפטומים שחוויתי, אך האם ייתכן שמדובר בתופעה אחרת הגורמת לסימפטומים דומים? (למשל: מעי רגיז או תופעה אחרת במערכת העיכול) ידוע לי שלכ-20% מהאוכלוסיה יש אבני כיס מרה, אך לא אצל כולם הן סימפטומטיות. חשוב לי מאוד להיות בטוח באבחנה לפני שאני עובר ניתוח. כיצד ניתן לבצע את האבחנה המבדלת? תודה רבה מראש, טל

אכן התופעות שתארת לא ממש קשורות לאבנים בכיס מרה ויותר אופייני למעי רגיז - ממליצה לחכות בינתיים עם ניתוח ואם יהיה עוד התקף אז לשקול ניתוח

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול