הליקובקטר- ניתוח?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/07/2013 | 23:14 | מאת: ליאת

שלום רב! ברצוני לשאול שאלה לגבי קרוב משפחתי שסובל מהחיידק הליקובקטר. כשאיבחנו לו את החיידק לפני בערך שלוש שנים הרופא נתן לו טיפול באנטיביוטיקה שאותה הוא לא לקח. ההתקפי הקאות נרגעו לזמן מה וכעבור שנה החלו להופיע בשנית וההתקפים נעשו סמוכים יותר. הוא כרגע בצבא, שם מנסים לטפל בו בכל מיני סוגי אנטיביוטיקות ושום דבר לא עוזר. הוא עשה כבר כמה וכמה בדיקות גסטרו ולא רואים שיפור בעקבות הכדורים! כעת הרופאים מציעים לעשות ניתוח שיפתור את הבעיה. השאלה היא מה זה בדיוק הניתוח הזה? והאם זה באמת הכרחי? אין טיפול אחר שהוא לא ניתוח? ושאלה נוספת, האם כל מי שיש לו את החיידק הזה מדבק ברוק? תודה מראש, ליאת.

לא ניראה לי שהבנת נכון מכיוון שאין כל ניתוח לחיידק והדבר היחידי שנותר זה לעשות בדיקת גסטרוסקופיה ולקחת תרבית וככה לטפל בחיידק בהתאם לתרבית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול