ביופסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/07/2013 | 19:52 | מאת: יוני

שלום לפני כשבועיים וחצי אושפזתי עקב כאבי בטן ובבי"ח עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ובו זמנית החלו עימי טיפול בנקסיום, בבדיקה הודגמה דלקת בתריסריון ובנוסף נלקחה ביופסייה. מציין שלא עשיתי מבחן נשיפה מכיוון שכבר התחלתי עם הנקסיום ונאמר לי שהנקסיום ישבש את התוצאות ולכן אינני יודע אם יש לי את החיידק הליקובקטר פילורי. שאלותי הן: 1. האם בבדיקת הביופסיה שנלקחה ניתן לוודא שיש/אין את החיידק ? והאם בכל בדיקת ביופסייה המעבדה מתייחסת לעניין החיידק או שמא יש מקרים בהם לא בודקים זאת ? 2. במידה ואצטרך לעשות בכל זאת מבחן נשיפה, כמה זמן לפני עליי להפסיק עם הנקסיום ? תודה

במידה ונלקחה ביופסיה מהקיבה אז בודקים אם יש את החיידק תרופות מפסיקים ל10 ימים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול