מה זה ארוזיות?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/07/2013 | 12:34 | מאת: פני

אני סובלת כבר כשנתיים מכאבים ובעיות בטן שונות. כל הבדיקות: סי טי בטן קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה - יצאו תקינות. בבדיקת קפסולה של המעי הדק התקבלה התשובה כדילקמן...אשמח אם תוכלו להבהיר לי במה מדובר כיון שהרופאה שלי יצאה לחופש ולא אוכל לפגוש אותה בקרוב. במיוחד הייתי מעוניינת לדעת מה ה ארוזיות ומה ההשלכות של תשובה כזאת. התשובה שהתקבלה: "לאורך המעי הדק, גם בג'וג'ונום וגם באילאום, נתן לראות מספר ארויות זעירות, עם אודם קל מסביב. פרט לכך המעי הדק תקין. מימצאים אלה מינימלים מאד ולא מספק לאבחנה של IBD. לא ניתן לשלול סיבה אחרת (ויראלית.) תודה

ארוזיות הן התכייבויות (פצעים) זעירות (1-2 מ"מ) ושטוחות ברירית המעי. דומה לאפטות בפה אם מוכר לך. יכולות לקרות ממגוון סיבות - דלקת ויראלית (אפשרות זאת מצויינת בפיענוח), תרופות (משככי כארבים מסוג NSAIDS - אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן), מחלת קרוה'ן (אם כי בפיענוח שלך מצויין שהן לא ברמה שאנחנו רואים - לרוב - בחולי קרוה'ן

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול