תוצאות קולונוסקופיה מדאיגות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/06/2013 | 23:35 | מאת: ניר

אני אדם בן 38.5 בריא לחלוטין עושה ספורט כל חיי לאחרונה גם הפסקתי לעשן,לפני ארבעה חודשים היה לי טיפה דימום בהיר על הנייר טואלט והחלטתי בעיצת אבא שלי לעשות קולונוסקופיה שלהפתעתי גם כאבה לי מאוד בסיומה נאמר לי שנימצאו בסיגמויד 2פוליפים על גיבעול קצר אחד בגול 1ס"מ והשני בגודל 3 מ"מ,הרופאת מישפחה אמרה לי היום שאצטרך לעשות קולונוסקופיה כל שנה עד גיל 50 בכל מיקרה,כרגע אני מחכה לתשובה חשוב לציין שיש רקע מישפחתי סבי ודודתי חלו בסרטן המעי הגס לפני המון שנים ואבא שלי ניבדק כל 3 שנים והכל בסדר אצלו,האם אני בסכנה גדולה?כי הבנתי ש1ס"מ לא נחשב גידול גדול?או שאני טועה,מודה מראש בכל מיקרה האתר הזה נהדר

21/06/2013 | 07:29 | מאת: ניר

הכי חשוב להוסיף שאני מחכה לתשובה היסטולוגית שנישלחו הפוליפים וקראתי איפשהו שלבדיקה היסטולוגית נישלחים רק פוליפים שגודלם מעל 2 ס"מ,האם זה אומר שהסיכוי קלוש שהפוליפים הם סרטנים[גודל1סמ והשני 3ממ]מחכה לתשובה ושוב מודה על הכל

ורק לפי תוצאות הפתולוגיה יגידו לך כל כמה שנים המעקב - אחת לשנה לא הגיוני !!!

28/06/2013 | 21:59 | מאת: מקרה דומה

זה ל א מעיד שאתה בסכנת סרטן. ראשית תמתין לביופסיה של הפוליפ, סביר שזה אדנומ ולא קרצינומה. אמנם די לא רגיל בגיל כזה אבל, במקרה שלי אחרי שנה עשיתי שוב קולנסקופיה ולא היה כלום וחיכיתי על דעת עצמי 10שנים עד בדיקה חוזרת, מדוע כי לפני כריתת הפוליפ עם הגבעול, היו לי סימנים ברורים, עצירויות ואיסדירות ביציאות, כאבי בטן איהתרוקנות מלאה, אף רופא בכלל לא התניין בזה עד שאכלתי סלט תילנדי מלא חומץ ובערב דיממתי החומץ גירה את כלי הדם ואז התגלה הפוליפ עם הגבעול שהתגלה בביופסיה כאמור כלא סרטני. הכי חשוב במצב הזה, לעבור לתזונה עשירת סיבים אוכל מאוזן לל בשר אדום הרבה ירקות וכו. שמנים מבישה קרה . בקצור תרגע לגמרי בדיקת קולונסקופיה אחרי שנה תקינה ואז להמתין לפחות חמש שנים אם אין סימנים של שינוי ביציאות ודימום. כמו כן פנה למכון ייעוץ גנטי בבילנסון.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול