בליעת שברי זכוכית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/06/2012 | 18:42 | מאת: עירית

שלום, במהלך היום נשברה צלחת זכוכית בסמוך לאוכל שלי. מאוחר יותר כאשר אכלתי הרגשתי עצמים קשיחים באוכל, לדאבוני הבנתי מאוחר מדי שאלה הם למעשה שברי זכוכית מזעריים מהצלחת שנשברה. האם עלי לפנות לטיפול רפואי? האם יש סכנה ממשית? תודה.

עירית שלום, מטרת הפורום היא קידום ידע בעניין מחלות מעי; נשמח להסביר כל תופעה ולענות על כל שאלה – אך לא נוכל לתת יעוץ פרטני לגבי מקרה ספציפי של מטופל ספציפי. בעניין זה אין תחליף ליועץ במרפאה או במיון אם השאלה היא: מה קורה לרוב אם בולעים חפץ חד קטן דוגמת עצם דג או חתיכה קטנה של זכוכית, התשובה היא: לרוב לא קורה שום דבר חריג, מכוון שקיבה "יודעת" לעטוף את החפץ בשכבה עבה של ריר, והמעי מיומן בלמקם אותו במרכז נהור המעי ובמקביל לציר המעי – על מנת שלא יפצע את דופנותיו. עניין של יום-יומיים – והחפץ "מסולק" החוצה. עם זאת, במקרים חריגים – חפץ ארוך או פיתולי מעי חדים – כן עלולה להתרחש פציעה, במקרים קיצוניים אף עד כדי נקב מעי. חבל שלא ראיתי את שאלתך אתמול – אני מניח שעברה עליך יממה של חרדות. מקווה שאת בסדר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול