בקרת נזקים - שאלה קצת אממ... ביזארית.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/03/2011 | 00:08 | מאת: מתילדה

אני עוד מעט בת 19, ומאז גיל 8 בערך, אני מכניסה את הבטן לבפנים במשך כל היום עד שאני הולכת לישון. אני מורגלת לכך ואין לי שום קושי, אף הרחיב ואומר שאף אחד לא ראה אותי מאז כשבטני משוחררת. כן, זה דפוק לגמרי, אבל זה לא העיקר - כשאני משחררת את הבטן, היא קשה ונפוחה, אני מרגישה כאילו היא מתפקעת, וזה בנוסף לקושי קל בנשימה. השאלה היא, האם זה קשור להרגל הדפוק שלי, ובכלל, מה הנזקים שהרגל זה יתכן וגרם?

09/04/2011 | 17:17 | מאת: ד"ר אייל גל

רצוי לשמור על שרירי הבטן מתוחים אך לא רצוי להגזים בהכנסת הבטן מאחר שזה עלול לפגוע גם בנשימה הנכונה וגם לגרום לכאבי שרירים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול