כאבי בטן +ירידה דרסטית במשקל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/03/2011 | 12:26 | מאת: ליאת

שלום רב, מאז גיל 16 (היום אני בת 26) אני סובלת מכאבי בטן ברמה משתנה. אף פעם זה לא היה חמור מדי וכלל כאבי בטן עוויתיים, ריצות תכופות לשירותים וגזים מרובים. לפני כ-10 חודשים התחילו כאבי הבטן להיות רציניים וגילו אצלי את חיידק ההליקובקטר.ירדתי בסך הכל כ-6 קילו, טופלתי וזה עבר (על אף שלאחר כחודשיים הכאב חזר. אבל עשיתי בדיקה חוזרת ששללה את החיידק). למרות הטיפול המשכתי לרדת במשקל עד שזה הגיע להשלת 10 קילו. בגלל שהמשכתי לרדת במשקל והמשכתי להרגיש לא טוב הלכתי לגסטרואנטרולוג ששלח אותי לבדיקת רגישות לחלב (ואכן גילו שיש לי רגישות) ועשה לי את כל הבדיקות - גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, ובדיקות רנטגן למיניהן (כשדיברתי עם הרופא על לעשות את הבדיקה עם המצלמה הוא אמר שזה לא בטיחותי ושכדאי לי לוותר על הרעיון). מכיוון שכך הרופא לא מצא דבר ואמר לי שאין לו יותר איך לעזור לי. זהו מצב מאוד מתסכל. אני נמצאת בסיטואציה שבה אני מרגישה תמיד את הבטן שלי והמחשבות שלי תמיד נודדות לשם. כמעט כל דבר שאני אוכלת מריץ אותי לשירותים, הגזים מציקים, הבטן נפוחה, ואפילו לפעמים אחרי שאני אוכלת יש לי קצת חום (לא משהו רציני אבל לא נעים). שאלתי אליך האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות? או שאין מה לעשות יותר ואני אצטרך לסבול את המצב הזה כמו שהוא. אשמח לקבל תגובה. תודה מראש,

09/04/2011 | 14:27 | מאת: ד"ר אייל גל

נראה שאת סובלת מתסמונת המעי הרגיש. לגבי בדיקת קפסולה זו בדיקה בטוחה אך לא ברור אם את אכן זקוקה לבדיקה זו. מומלץ להגיע ליעוץ למרפאה עם כל הבדיקות שעברת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול