כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/03/2011 | 12:23 | מאת: חיה

לאחר בדיקות דם יסודיות נמסר לי שעלי לעבור דיקור ביופסיה בכבד. 1. מהם הסיכונים? 2. האם במידה ויש דימום פנימי לאחר ביצוע הבפיופסיה - מה עושים? ואיך יודעים שיש דימום? 2. האם מחזור חודשי מפריע לביצוע פעולה הנ"ל, דימום פנימי וכד', למרות שאלו 2 מערכות נפרדות. 4. איך אפשר לדעת שהדיקור עבר בהצלחה ללא דימום או קרע פנימי וכד' ?

09/04/2011 | 13:16 | מאת: ד"ר אייל גל

הסיכון לדימום מהכבד הוא הסיכון העיקרי בבדיקה זו אך מדובר בסיכון נמוך למדי. ברב המקרים הנבדק נשאר להשגחה בבית החולים למספר שעות ועוקבים אחרי רמת ההמוגלובין בדם וכן אם מופיעים כאבים באזור הדקירה. דימום במחזור אינו מפריע לביצוע הבדיקה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול