בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/01/2011 | 06:22 | מאת: סיגל

שלום . אובחן אצלי לאחרונה בקע סרעפתי בעקבות בדיקת גסטרוסקופיה. גרה בארהב ולכן הממצאים באנגלית: a very small hiatus hernia was present/ there were esophageal mucosal changes suspicious for a very short segment less than 1 cm of barretts esophaggus present in the lower third of the esophagus localized mild inflammation characterized by erythema was found in the gastric antrum נלקחו ביופסיה מהושט אין תאים סרטניים ובבטן אין בקטריה בכל אופן מה המשמעות של בדיקה זו? האם אוכל ליטול תרופה במשך חודשיים ולהמשיך עם משטר האיסורים וההגבלות מפני חומציות או עליי ליטול תרופות כל ימי חיי כפי שהרופא המקומי מציג זאת. קראתי כי תרופות סותרי החומצה עלולות לגרום לאלצהיימר וכן לעשות נזק כבד לקיבה . כל כמה זמן אצטרך לעשות גסטרוסקופיה? יש לי מחנק בגרון וכאבים חזקים במרום הבטן ובחזה, האם התרופה מקלה על הכאבים עד העלמתם? הומלץ לי לקחת תרופה בשם ACIPHEX שהיא מכילה rabeprazole sodium. האם מוכר לך החומרים הפעילים? מה דעתך? הבנתי מהרופא שהיא פועלת מהר. כמו כן הבנתי שהלוסק פופלרי בארץ , האם ידוע מה שמו בארהב. תודה

24/01/2011 | 23:00 | מאת: ד"ר אייל גל

במידה והביופסיות הן אכן תקינות כנראה שמדובר בדלקת בושט הנובעת מרפלוקס וברב המקרים יש צורך בטיפול תרופתי קבוע. אין סכנה מיוחדת בטיפול התרופתי הקבוע ולא ברור לי מאיפה המידע שקיבלת. רבפרזול היא תרופה מוכרת בארה"ב ולא נמצאת בארץ. לתרופה פעילות דומה ללוסק הקרוי בארה"ב prilosec וכן פופולרית תרופה דומה בשם NEXIUM.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול