נפיחות בבטן לאחר האוכל
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
שלום ד"ר, אני בת 18 ומאז ומתמיד אני סובלת אחרי נפיחות בבטן לאחר האוכל.. אין לי בעיות במערכת העיכול והחילוף חומרים שלי רגיל לחלוטין. גם כשאני נמנעת משתייה במהלך הארוחה , הבטן עדיין נפוחה וממש. אין לי כאבים או בחילות היא פשוט רק נפוחה וזה יכול לקרות גם כאשר אני אוכלת משהו קטן כמו פרי ויוגורט או אפילו במבה. האם ניתן לטפל בזה כיצד ומה עליי לעשת? תודה לירז.
בעקרון אינני חושב שיש צורך לטפל בבעיה זו של נפיחות בבטן. אם זה מאד מפריע לך ניתן להתייעץ עם דיאטנית או לנסות לקחת פרוביוטיקה.
בן 47 סכרתי מאוזן , אחרי כל ארוחה קלה הרגשת נפיחות ושובע עד כדי מצב של בחילה , לאחרונה יציאות עם תחושה של אי התרוקנות לגמריי, לפני שנה ביצעתי קולונסקופיה בעקבות דימום ונמצאו טחורים פנימיים. העובדה שהתעמקתי ככ בנושא הדימום באינטרנט מובילה אותי לחרדות ולסטרס שאולי חלילה יש לי בעיית פוליפ במעיים או התפתחות של משהו כזה, העניין הזה והמחשבה על זה מדרדרות את מצב רוחי ואולי גם משפיעות על מערכת העיקול שלי. אמנם יש לי יציאות כמעט כל יום אבל הרגשת הנפיחות ניכרת במיוחד לצידי הבטן מעל המותן מתחת לצלעות וזה מאד מציק. יחד עם זאת יש לי לעיתים מחושים באותו אזור ומן עיקצוצים ודקירות קטנות, וכשיש פעילות של גזים אני מרגיש תחושה של ביעבוע בצד הבטן התחתונה השמאלית ואז יש שיחרור של הגז, זוהי תופעה חדשה . בבקשה ממך , האם מדובר בבעיה חמורה רצינית או שצריך לזה טיפול תזונתי או תרופתי והתופעה תעלם?