האם היומירה תשפיע.........?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/04/2010 | 23:44 | מאת: אורית

אני בת 30. חולת קרוהן כבר 9 שנים. בחודשים האחרונים החריף מצבי יותר ויותר. טופלתי בבודסון ובאנטיביוטיקה (ציפרודקס) במשך מס' חודשים ולא עזר. בנוסף, התגלתה אצלי גם פיסטולה... לפני שבועיים וחצי התחלתי טיפול ביומירה. 80 מ"ג. לפני 4 ימים קיבלתי שוב 40 מ"ג. אני אמורה לקבל 40 מ"ג כל שבועיים למשך 3 חודשים. ואחרי חודשיים יומירה להתחיל במקביל טיפול באימורן, כדי לשמור על השקט לאורך זמן.... האמת היא שתליתי הרבה תקווה ביומירה... ונכון שעברו רק שבועיים וחצי, אבל המצב לא השתנה בכלל... בכלום... השלשולים לא פחתו. הכאבים נשארו כואבים... אני לוקחת פעמיים - שלוש ביום אופטלגין כדי להמשיך לתפקד סביר. כי הכאבים א י ו מ י ם! אשמח לשמוע מאלו שנטלו יומירה, תוך כמה זמן השפיע עליהם? האם גם לכם כ"כ כואב כל הזמן עד כדי נטילת משככי כאבים באופן קבוע? ולד"ר אייל גל: האם האופטלגין (בטיפות) שאני נוטלת בכמות כזו, עלולה להיות ממכרת? האם יש אופציות אחרות להרגעת כאבי התופת עד שהיומירה תשפיע כבר......?

11/04/2010 | 00:00 | מאת: ד"ר אייל גל

הומירה משפיעה ב כ 70% מחולי הקרוהן ומביאה לרגיעה מוחלטת בכ 40% ז"א שכ 30% אינם מגיבים כלל וייתכן שאת שייכת לקבוצה זו. ההשפעה מופיעה לרב תוך 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. ניתן להמשיך לקחת אופטלגין להרגעה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול