מעוניינת לדעת:

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/12/2009 | 10:14 | מאת: ורד

1. האם יתכן עקרונית תהליך סרטני בוושט או בקיבה גם ללא "הקדמה" של וושט ע"ש בארט? 2. האם שנתיים לאחר קולונוסקופיה תקינה (רק פוליפ אחד שהוסר) יתכן גידול סרטני? מדובר באישה שמתקרבת לגיל 70 ומקפידה לערוך בדיקות אחת לכמה שנים, לפי עצת הרופא שלה.

26/12/2009 | 23:35 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן גידול בושט גם ללא בארט אם כי זה פחות שכיח. לגבי גידול בקיבה לרב אין ממצאים מקדימים. הסבירות לגידול במעי הגס אחרי שנתיים מקולונוסקופיה תקינה היא נמוכה מאד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול