הלר מיוטומי לחולת אכלזיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/09/2009 | 02:27 | מאת: אני

שלום, אמי בת ה-60 סובלת מאכלזיה שהולכת ומחמירה מזה מספר שנים. היא פולטת בחזרה אוכל וקצף (מין תסס) לפחות פעמיים בשבוע ויורדת במשקל. הומלץ לנו על ביצוע הניתוח הלפרוסקופי הנ"ל והוסבר לנו ההליך באופן כללי. נאמר לנו שהוא בטוח יותר מאופציית ההרחבה הפניאומטית וכן שהתוצאות נשמרות ליותר זמן ופותרות את הבעיה שגורמת המחלה. האם הניתוח אכן יפתור את הבעיה? אנו מאד חוששות מן האופציה הניתוחית ורצינו לשמוע את חוות-דעתך בנידון. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח אכן יעיל בפתרון הבעיה אם כי גם להרחבה ע"י בלון יש סיכויי הצלחה די גבוהים עם סיכונים נמוכים למדי. 2 האופציות קיימות במקרה של אמך אולם צריך לזכור שניתוח נעשה בהרדמה כללית ויש בו סיכונים גבוהים יותר מאשר בהרחבה. תוצאות הניתוח אכן נשמרות לאורך זמן רב יותר אך ניתן לבצע הרחבות מדי כמה שנים ובכל מקרה הבליעה אינה משתפרת באופן מוחלט. ד"ר גל
