מזון מעושן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/08/2009 | 21:37 | מאת: טלי

אני מבקשת לדעת האם בשר שעובר תהליך עישון במעשנת הופך להיות מסוכן לאכילה, האם כנ"ל גם ירקות, דגים וכו'? האם מזון מעושן מהווה סכנה בריאותית? האם יש מי שיותר מסוכן עבורו מזון מעושן?

03/09/2009 | 09:38 | מאת: ד"ר אייל גל

בעשן קיימות תרכובות שחלקן הוא קרצינוגני (עלול לעורר תאים סרטניים). בשר העשוי על האש או מעושן מכיל תרכובות כאלו שאמנם אינן מסוכנות למאכל אולם מעלות את הסיכון לסרטן לאחר שנים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול