מוצרי חלב ותאריכי תפוגה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/08/2009 | 20:29 | מאת: דינה

האם נכון כי ככל שהתאריך מאוחר יותר יש פחות לקטוז במוצר ? יש לי בעית ספיגה של לקטוז ושמעתי כי ככל שאוכלים את הגבינה/יוגורט וכולי סמוך ליום פקיעת התוקף, יש פחות לקטוז. נכון ? תודה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה
20/08/2009 | 12:33 | מאת: ד"ר אייל גל

בעצם תהליך התסיסה של החלב גורם לפירוק הלקטוז (יוגורט הוא חלב שתסס). ד"ר גל

20/08/2009 | 15:48 | מאת: דינה

אני מבינה כי ביוגורט אין סכנה של הרבה לקטוז, וניתן לאכול. ומה לגבי תאריכי התפוגה ? האם התסיסה היא תהליך שלוקח זמן, ואם כן-נכון שכדאי לאכול מוצרי חלב לקראת יום תפוגתם ?. אני מאד מאד אוהבת גבינות רכות ! (קוטג' וכולי) ומאז הבדיקה עברתי לגבינות עיזים-זה לא אותו הדבר.... בתודה, דינה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול