בטן תפוחה "אויר משתחרר " מכל חור אפשרי" שילשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/06/2009 | 10:16 | מאת: צביקה

שלום רב לפני כ-90 יום אושפזתי לאור בטן תפוחה באבי בטן חזקים, חולשה קשה הקאות. באישפוז ה"זונדה" שניקזה את הקיבה בדיקת גסטרו ב.מ.פ שוחררתי ובקרתי אצל רופא גסטרולוג שבקש לבצע בדיקת ןגסטרו וקולונוסקופיה + ואקט פסאז'. הבדיקות בוצעו וכולן ב.מבפ. אני מאז מידי תקופה עובר יום מנופח עם אותן תופעות. הפעם אני באירוע נוסף כבר יומיים. שאלתי - איך להמשיך את תהליך האיבחון? ת ו ד ה

04/06/2009 | 12:47 | מאת: ד"ר אייל גל

אתה מתאר בעיה של גסטרופארזיס או הפרעה קשה בתנועתיות הקיבה . הייתי ממליץ לבצע בדיקת התרוקנות קיבה ע"י מיפוי איזוטופים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול