סידן במוצרי חלב ולקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/04/2009 | 03:20 | מאת: מגדלי מרים

היום מקבלים מסרים לגבי מוצרי חלב פרה שאינם נספגים בדם וכן גורמים למחלות בדרכי העיקול ואפילו ליותר מזה.אני צורכת חלב צאן(האם זה נכון לגבי הלקטוז שנמצא פחות)ואם באמת לבטל אכילת מוצרי חלב בכלל. תודה למפרע

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2009 | 23:17 | מאת: ד"ר אייל גל

בחלב צאן יש לקטוז אך במידה מופחתת יותר מחלב בקר. ד"ר גל

03/05/2009 | 14:32 | מאת: יהושע

מרים שלום, המסרים השליליים שהזכרת על מוצרי חלב פרה מגיעים מנטורופתים. מכר שלי לומד תזונה באוני' העברית, וממה שהבנתי ממנו כדאי לקחת בעירבון מאוד מוגבל המלצות של נטורופתים. לא רק שההכשרה שלהם לא אקדמית, חלק מהם מתנהלים כאילו הם בכת, וממליצים/אוסרים על דברים ללא שמץ ביסוס מדעי. ממה שאני שמעתי, במוצרי חלב, ובעיקר כאלה שהם דלי שומן, יש הרבה סגולות בריאותיות (לתזונה וספורט, למשקל הגוף ולמניעת מחלות). מוצרי חלב ומשקה החלב עצמו נספגים היטב בגוף האדם. מחלות בדרכי העיכול עלולות להיגרם רק במצב של אלרגיה לחלב, שהיא מצב מאוד נדיר (סובל ממנה בממוצע רק כאדם אחד מכל 1000 אנשים). הייתי מתייעץ במקומך עם תזונאית קלינית מוסמכת, כי הן מבינות בזה, ולא נמנע כליל מצריכת חלב פרה. חבל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול