ברזל נמוך למי לפנות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/04/2009 | 17:45 | מאת: דידי

עשיתי היום בדיקת דם ויצא לי ברזל=41 וכדוריות דם לבנות/WBC= 11.3 אני מבצעת בדיקות דם כל 3 חודשים כמעקב אחר סרטן שד, מטופלת תרופתית. בבדיקה הקודמת הברזל היה=75 וכדוריות דם לבנות=8.3 ולא עשיתי שום שינוי בדיאטה. הדבר היחיד שיכול כנראה להשפיע על התוצאות זה שהיו לי כאבים בסינוסים הפרונטליים למשך חודשים (בעקבות דלקת) ונטלתי נוירופן וכדורים ממשפחת NSAIDS, אבל השתדלתי לקחת בכמות מתונה. יכול להיות שהNSAIDS גרמו לכיב קיבה? האם לפנות בקשר לזה לרופאת משפחה או לאונקולוג(התור עוד חודש)? האם תוצאות כאלה הן תקינות? כי שמתי לב שלפני 3 חודשים ברזל=41 היה בתוך הסקלה בטווח התחתון ועכשיו הם שינו את המינימום ל60. תודה

18/04/2009 | 17:04 | מאת: ד"ר אייל גל

כדאי לפנות קודם כל לרופאת המשפחה ולבדוק בנוסף לרמת הברזל המושפע גם על ידי מצבי דלקת גם את רמת הטרנספרין והפריטין. אם קיים חסר ברזל אמיתי יש לפנות לרופא גסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול