שלשולים ממושכים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/04/2009 | 21:14 | מאת: גל גל

אני סובלת כבר מעל חודש משלשולים מידי יום (4-5 ביום), ביצעתי בדיקת צואה, עוד לפני שהגיעה תוצאת הבדיקה-לפני 4 ימים התחלתי גם להקיא ובעקבות זאת הרופא נתן לי דוקסילין (2 ביום ל-10 ימים)וזה הפסיק את ההקאות, אך השלשולים ממשיכים. עכשיו הגיעו תוצאות הבדיקה ונרשם "שלילי לאנטרופטוגנים". לציין כי לפני כחצי שנה היה לי Campylobacter sp וטופלתי בדוקסילין פעמיים. לציין גם שאני לוקחת לוסק אחד ליום עקב צרבות קבועות. האם עקב הבדיקה השלילית להפסיק את לקיחת הדוקסילין? מה יכולה להיות הסיבה לשלשולים וההקאות? באיזו בדיקה ניתן למצוא את הגורם? מודה מראש על תשובתך

11/04/2009 | 22:11 | מאת: ד"ר אייל גל

צריך לזכור שגם כשיש חיידק בצואה לא תמיד התשובה של התרבית חיובית ולעתים יש לחזור על בדיקה מספר ימים. אם כבר התחלת בטיפול רצוי לסיימוץ ישנן סיבות רבות לשלשול שלא ניתן לפרטן כאן. אם הבעיה ממשיכה גם אחרי הטיפול יש לפנות ליעוץ רופא גסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול