ליומיומה בוושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/03/2009 | 12:44 | מאת: RBO

שלום רב לפני כ4 שנים מצאו leomyoma בוושט וקיבלתי 40מ"ג לוסק ליום למנוע ריפלוקס וזה עוזר. כמו כן התבקשתי לעשות גסטרוסקופיה מידי שנה לבקורת. בבדיקה האחרונה השבוע אובחנו פוליפים בקיבה ונלקחו ביופסיות. האם יש מקום לדאגה? פוליפים כאלה יכולים להיות ממאירים? האם leomyoma יכולה להשתנות לממאירות , מה גורם לכך. תודה על תשובתך RBO

26/03/2009 | 11:34 | מאת: ד"ר אייל גל

לאומיומות קטנות בושט הן לרב לא מסוכנות ורק מעל גודל מסויים יש להסיר אותן בניתוח מכיוון שאז הן עלולות לפתח ממאירות. רב הפוליפים בקיבה הם שפירים ואינם דורשים טיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול