שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/03/2009 | 08:07 | מאת: ליאת

שלום רציתי לשאול אני לוקחת אומפרדקס כתוב בתגובות בין תרופתיות למשל טיפול בפטריות עכשיו יש לי באצבע יובש בציפורן מהטיפולים הכימוטרפים רופא עור נתן לי אגיספור, ובטרפן בכדי למנוע פיטריה האם מותר להשתמש יחד עם האומפרדקס. רציתי גם לשאול היה לי את החיידק אליקובקטר לפני שנה שנה טופלתי ועשיתי בדיקת נשיפה והכל היה בסדר אבל נישאר לי עדין רגישות בקיבה כמו אי נעימות קלה ואז הרופא רשם לי את האומפרדקס אני לוקחת אחד בבוקר ואחד בערב מאז שאני בטיפולים הכימוטרפים סיימתי את הטיפולים ואני עדין לוקחת מדוע יש רגישות בקיבה רציתי לשאול האם הבדיקה גסטרוסקופיה יכולה לפגוע בשיניים מזה אני הכי מפחדת כי שמים מגן האם הוא ננעל חזק על השיניים אודה לך בתשובה ליאת.

26/03/2009 | 10:50 | מאת: ד"ר אייל גל

יכולה להיות תגובה בין אומפרדקס לטיפולים נגד פטרת הניטלים דרך הפה ויש להתיעץ ברופא העור ולציין שאת לוקחת את התרופה לפני תחילת הטיפול. לגבי הפגיעה בשיניים - מדובר בבעיה נדירה הקורה בעיקר אם יש שיניים רופפות או מתנדנדות. במקרה כזה יש להתיעץ ברופא שיניים לפני הבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול