דימום ממקור לא ידוע

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/03/2009 | 16:39 | מאת: יעל

אימי בת 74 וסובלת מדימום בלתי מזוהה במשך כמה שנים, כך שאת חוסר הדם משלימה עם תוספי דם וחוזר חלילה. עשתה קולונסקופיה וגסטרוסקופיה שלא איתרו ממצא חריג. לאחרונה אושרה לה בדיקת וידיאו קפסולה ולהלן הממצאים: erosive gastristis with subepithelial hemorrages probabl eangioctaia in the antrum a few erosions AND aphtous ulcers in the duodenum AND jejunum DD among nasaids enteropathy crohns diseas celiac gave syndrome כיוון שאני בלחץ עד שרופא יראה זאת ואני חוששת לממאירות אודה לחוות דעתך והמלצות להמשך. תודה מראש.

26/03/2009 | 10:14 | מאת: ד"ר אייל גל

קיימים ממצאים של דלקת קיבה עם שטפי דם בתת הרירית וייתכן כלי דם מורחבים בקיבה. כמו כן אפטות (פצעונים קטנים) וארוזיות (קילופי רירית) בתריסריון ומעי דק שיכולים להעיד על פגיעה כתוצאה מתרופות כמו אספירין או נוגדי דלקת או על מחלה דלקתית של המעי. אין חשד לממאירות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול