משך עיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/03/2009 | 07:30 | מאת: יוני

קראתי שהמזון שוהה במערכת העיכול מרגע האכילה עד הפליטה בין 16 ל35 שעות האם זה נכון קרה לי פעם שאכלתי משו בבוקר ואחרי 8 שעות היה לי יציאה של אותו מזון האם זה נכון?.??? מבקש את התייחסות הרופא

26/03/2009 | 10:02 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר על זמן ממוצא. כשאנו מבצעים בדיקת קפסולה (מצלמה נבלעת) היא עוברת את המעי הדק בממוצע תוך 4-5 שעות ונפלטת מהגוף תוף יממה בערך. באחוזים בודדים של החולים הקפסולה נפלטת מהגוף תוך 8 שעות מהבליעה כך שבהחלט ייתכן שאצלך המעבר במעי מהיר יחסית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול