בדיקת קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/03/2009 | 19:57 | מאת: ירון

שלום, אמי בת 70 חלתה(בסרטן לפני שנה וחודשיים והחלימה, צריכה לעשות בדיקת קולנסקופיה. האם בגילה מותר לה לקחת סופודקס? איזה הכנות צריכה לעשות לפני בדיקה? בברכה, ירון

21/03/2009 | 23:58 | מאת: ד"ר אייל גל

סופודקס אינו מומלץ מעל גיל 60 ורצוי שתבצע הכנה ע"י מרוקן, היא אמורה לקבל הוראות הכנה מלאות מהמכון בו תבצע את הבדיקה. ד"ר גל

23/03/2009 | 08:08 | מאת: אסתי

אני בת 61 בריאה בלי רקע משפחתי של סרטן המעי הגס וגם עושה בדיקת צואה מדי שנה . יש עלי לחץ חברתי.. לעבור את הקולונסקופיה ואני מאוד חוששת בעקר מהבדיקה עצמה שהיא חודרנית וקיים בה סיכון . האם עדיף בדיקה וירטואלית ? והאם אני בכלל חייבת לעבור את הבדיקה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול