יש לי שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/03/2009 | 00:05 | מאת: אני

לרופא שלום- אני בחור בן 22 .עלי להדגיש שאני לא צמחוני. בבדיקות דם כלליות שביצעתי לאחרונה הסתבר שרמת הברזל ורמת ה-B12 קצת מתחת לרמת ערכי הייחוס. הרופא החליט לתת לי כדורי מציצה של B12 וכדורי ברזל למשך חודש. כעבור חודש ביצעתי שוב בדיקת דם והפעם יצא B12 מצוין- (373), אבל הברזל נשאר נמוך קצת מתחת לערכי הייחוס, למרות שהבדיקה בוצעה תוך כדי לקיחת כדורים.(68 כשערכי הייחוס הם: 70-180).עלי לציין שבבדיקות בדקו ושללו בעיה של צליאק. בבדיקה שנעשתה עוד לפני שלקחתי את התוספים של הברזל וה- B12 יצא הפריטין- 49 כשערכי הייחוס הם- 22- 322. -מה זה אומר? -למה זה קורה? -מה עושים? לתשובתך אודה

21/03/2009 | 23:51 | מאת: ד"ר אייל גל

רמת הברזל בדם מושפעת ממצבים שונים ולאו דווקא מרמת הברזל בגוף, מכיוון שהפריטין שלך תקין אז לא ברור אם אכן מדובר במחסור אמיתי בברזל. חשוב לבדוק גם רמת טרנספרין ולחשב את רמת ריווי הברזל בדם ואם היא תקינה אז אין מחסור בברזל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול