Helico. Pylori Breath tst

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/03/2009 | 20:51 | מאת: ליאת

שלום רב, ראיתי שענית הרבה על הנושא שלי:) אני בת 26.5 לפני כשלושה חודשים התגלה אצלי חיידק בקיבה. הטיפול שלי כלל שני סוגים של אנטיביוטיקה (6 כדורים ביום) ואומפרדקס (2 ביום). אחרי סבב הטיפול הראשון, אשר לא צלח, המשכתי לסיבוב נוסף של אותו טיפול. כל טיפול ערך 10 ימים. כעבור חודש, אחרי בדיקת נשיפה נוספת, התגלה, כי המינון ירד מ- 41.89 ל- 16.63. עכשיו, כעבור שלושה חודשים, שוב הופיעו אצלי אותם כאבים ובין השאר בטן ממש נפוחה, (עשיתי בדיקת דם ואני לא בהריון)וגם נפיחות בגוף, ללא עלייה במשקל. ביצעתי שוב את בדיקת הנשיפה והתוצאה 23.96 חיובי (חיובי בכל תוצאות הבדיקות). הופנתי ע"י רופאת המשפחה לבדיקת גסטרו.אגב, כשאני מקנחת את האף יורד לי קצת דם. האם יש קשר? יש לך השערה כלשהי מה עוד זה יכול להיות? האם בוודאות זה חיידק בקיבה? מישהי סיפרה לי שהיא עשתה ניתוח לייזר להמסת החיידק?! אשמח אם תוכל לעזור לי. תודה רבה!!

21/03/2009 | 23:50 | מאת: ד"ר אייל גל

הבדיקות מצביעות כי החיידק קיים עדיין לאחר 2 טיפולים. כמובן שאין הגיון לקחת את אותו הטיפול כל פעם מכיוון שהחיידק כבר הוכיחל עמידות ולכן יש לטפל בשילוב אחר של תרופות. איני רואה קשר לדימום מהאף ולא קיים ניתוח לייזר להמסת החיידק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול