הליקובקטר מעצבן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/03/2009 | 17:48 | מאת: רווית

שלום אני בת 40. לפני כחודש וחצי התגלה אצלי חיידק ההליקובקטר בדם. טופלתי בטיפול משולש, סיימתי תרופות וכרגע עלי לחכות חודש ללא תרופות לבדיקת נשיפה. אני עדיין מרגישה את הסימפטומים הקשורים לחיידק. רופא של טוען שלוקח לדלקת זמן להחלים. האם זה נכון? והאם אפשר לחכות עכשיו חודש ללא תרופות עד לביצוע בדיקת נשיפה? החיידק עלול לעשות משהו בלתי הפיך בחודש ימים? תודה

21/03/2009 | 23:48 | מאת: ד"ר אייל גל

אכן לוקח זמן לדלקת להחלים ולרב ניתן לחכות חודש עד לתבחין הנשיפה לפני שמחליטים על המשך הבירור. במידה ואת סובלת מאד ניתן לקחת טיפול תרופתי עד כשבוע לפני בדיקת הנשיפה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול