יציאות קשות ופיסורה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/03/2009 | 08:05 | מאת: ניצה

שלום, אני סובלת מידי פעם מיציאות קשות שפוצעות וגורמות לפיסורה. מדובר ביציאה שמתחילה כקשה והופכת לרכה (או יציאה קשה ואחרי שעה יציאה רכה מאוד) ושמגיעה ללא סימנים מקדימים (יכול לקרות אחת לשבוע או לחילופין אחת לחודש). אני מקפידה על תזונה (אחרי ביקור אצל תזונאית) ועל שתייה והדבר אינו משפיע. ב-3 שנים האחרונות אני נעזרת בפגלקס לסירוגין (יש תקופות שכל יום ויש תקופות שמפסיקה עד שהתופעה חוזרת). שאלותיי הן: 1. מה יכול להיות הגורם לכך? 2. מה ניתן לעשות כדי למנוע? 3. עד כמה השימוש בפגלקס לאורך שנים לא מסוכן והאם יש תחליפים טובים יותר?

19/03/2009 | 13:30 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שהמעי עצל ולכן הצואה מתייבשת וגורמת לפציעה. אין בעיה לקחת פגלקס לאורך זמן וללא הגבלה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול