בדיקת צואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/03/2009 | 03:34 | מאת: יולי

שלום, 2 שאלות: 1. לאחר תלונות רבות של כאבי בטן ונפיחויות, וללא שום ממצאים בבדיקות הקולונוסקופיה ואנדוסקופיה, הרופא נתן לי לעשות בדיקת צואה במשך שלושה ימים רצופים. מה בדרך כלל ניתן לגלות בבדיקת צואה? האם צליאק זה גם אחד הדברים שניתן לבדוק? 2. יש לי 2 דגימות צואה משני ימים רצופים. הדגימה השלישית נעשתה לאחר 20 שעות צום. האם הצום יכול לשנות משהו בבדיקה? האם לדעתך עליי לקחת דגימות חוזרות בכדי שהתוצאות ייצאו אמינות? תודה רבה.

19/03/2009 | 13:30 | מאת: ד"ר אייל גל

זה תלוי לאיזו בדיקת צואה נשלחת. אם מדובר בתרבית צואה אז נבדקים חיידקים שונים, צואה לפרזיטים- טפילי מעי וכו'. צום לא אמור להשפיע על התוצאה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול