ממצאים של גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/03/2009 | 17:26 | מאת: ליאתי

שלום רב אני סובלת שנים רבות מריפלוקס וצרבות. מטופלת מזה כשנתיים באומפרדקס 20 מ"ג ליום. היום עברתי גסטרוסקופיה נמצאו הממצאים הבאים: "נלקחו ביופסיות מ 1- אנטרום הקיבה 2 וושט- אי של ברט בגובה 35 סמ וושט עליון תקין GEL בגובה 35 סמ אי קטן של ברט 3-4 מ"מ ביופסיות בקבוק 2 דלקת קלה ללא אירוזיות בקיבה- ביופסיות בקבוק 1 תרסריון תקין. אני מאוד מודאגת, האם מדובר במצב עם חשש לממאירות או טרום סרטני? תודה רבה

19/03/2009 | 13:18 | מאת: ד"ר אייל גל

מצב של חשד לבארט הוא מצב בו נראית רירית בצבע אדמדם בקצה הושט. כדי לאשר את האבחנה נלקחות ביופסיות מהאזור החשוד. במידה ואכן מדובר ברירית מסוג בארט מדובר בשינוי שהוא טרום סרטני ומחייב מעקב ע"י גסטרוסקופיה וטיפול תרופתי נגד חומציות במינון גבוה על מנת למנוע התפתחות לסרטן הושט. ד"ר גל

19/03/2009 | 14:59 | מאת: ליאתי

זה נשמע מפחיד ביותר. מה המשמעות של טרום סרטני, על פי הידוע ברפואה איזה אחוז ממקרים כאלה מפתחים לסרטן? האם יש טיפול שמרפא או שמדובר בטיפול מניעה בלבד? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול