שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/03/2009 | 12:07 | מאת: חוה

שלום רב . לאור החשד שיש לי בקע שלחו אותי לעשות גסטרוסקופיה שיצא תיקן אני מרגישה שיש לי כול הזמן מן גוש בגרון איזה בדיקה אני עוד אמורה לבצע כדי לדעת מה בדיוק יש לי ואם יש ריפלוקס זה מופיע בגסטרוסקופיה ????? אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך לאיזה בדיקות לפנות עוד שכחתי לציין כדי היה לי חידיק והוא הושמד על ידי טיפול אנטיביוטי לא עשתי בדיקת נשיפה חוזרת אך הרופא שערך לי את הגסטרוסקופיה אמר לי שהחידיק הושמד לחלוטיין

19/03/2009 | 11:32 | מאת: חוה

כאשר ישנו רפילוקס האם הוא מופיע בבדיקת גסטרוסקופיה או ישנה בדיקות אחרות לאבחון זאת ????

19/03/2009 | 12:26 | מאת: ד"ר אייל גל

במעל ל 50% מהחולים הסובלים מרפלוקס בדיקת הגסטרוסקופיה היא תקינה. לרב מבצעים ניסיון טיפולי ע"י תרופות המורידות את חומציות הקיבה במינון גבוה למשך 2-3 חודשים, אם אין כל שיפור במצב ניתן לבצע בדיקת ניטור חומציות הושט ל 24 שעות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול