ברזל-שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/03/2009 | 00:01 | מאת: אני

לרופא שלום- אני בחור בן 22 .עלי להדגיש שאני לא צמחוני. בבדיקות דם כלליות שביצעתי לאחרונה הסתבר שרמת הברזל ורמת ה-B12 קצת מתחת לרמת ערכי הייחוס. הרופא החליט לתת לי כדורי מציצה של B12 וכדורי ברזל למשך חודש. כעבור חודש ביצעתי שוב בדיקת דם והפעם יצא B12 מצוין- (373), אבל הברזל נשאר נמוך קצת מתחת לערכי הייחוס, למרות שהבדיקה בוצעה תוך כדי לקיחת כדורים.(68 כשערכי הייחוס הם: 70-180).עלי לציין שבבדיקות בדקו ושללו בעיה של צליאק. -מה זה אומר? -למה זה קורה? -מה עושים?

18/03/2009 | 01:13 | מאת: אני

בבדיקה שנעשתה עוד לפני שלקחתי את התוספים של הברזל וה- B12 יצא הפריטין- 49 כשערכי הייחוס הם- 22- 322. אודה לתשובתך

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול