כאבים ונפיחות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/03/2009 | 20:48 | מאת: עוזי

שלום רב אני בן 51. לפני 14 שנה קיבלתי אולקוס שנרפא לי בתוך כ 6 חודשים. מאז כל שנתיים בערך אני נתקף כאבי בטן או דקירות שמתחלפות בתחושת נפיחות ומלאות, לעיתים מלוות בבחילות,מצב זה נמשך בדרך כלל כ 3 חודשים בסבל רב ועובר לאחר מכן לבד. במהלך התקופה בה אני סובל אני נוטל כדורי לוסק או כדורי לנטון לשבועיים אך לא חשתי שהם אכן מסייעים משמעותית. בשתי בדיקות גסטרוסקופיה- לפני 8 שנים ולפני כשנתיים לא מצאו מאומה מלבד בקע בסרעפת.בבדיקת נשיפה ובבדיקת דם לא מצאו את חיידק ההליקובטור. אני נוטל בקביעות קומדין(בגלל נטייה גנטית לקרישיות ושני אירועי קרישיות ברגל) ופרבסטטין.עתה אני נמצא בסיום שבוע ראשון ל"מתקפת קיבה חדשה" ומייאשת אותי המחשבה על הסבל שאעבור בשלושת החודשים הבאים ללא כל פיתרון שיכול לשים קץ לבעייה.ראוי לציין שאימי הקשישה סובלת מגסטריטיס כרוני רוב ימי חייה.שמעתי על כדורי אומפרדוקס , האם הם עדיפים על כדורי לנטון אותם אני נוטל עתה? האם יש לך עיצה מה אני יכול לעשות כדי להקל על מכאובי? עלי לציין שרוב הזמן בין "המתקפות" אין לי בעיות מיוחדות אם כי הקיבה שלי רגישה באופן בסיסי. אודה לך על כל הארה מועילה. בברכה

15/03/2009 | 20:52 | מאת: עוזי

פרט נוסף חשוב - לפני כ 3 חודשים עברתי קולונוסקופייה וירטואלית שיצאה תקינה.

19/03/2009 | 10:13 | מאת: ד"ר אייל גל

לנטון ואומפרדקס עובדים בצורה דומה ולכן ההשפעה תהיה כנראה דומה אך בהחלט שווה לנסות להחליף את הטיפול. ייתכן שמדובר בקיבה רגישה ולא בבעית גסטריטיס או אולקוס ואז הטיפול הוא שונה (בכדורים המרגיעים את מערכת העצבים). צריך לשלול גם בעיות אחרות כגון אבנים בכיס מרה או מחלות הלבלב. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול